SVE SNIMILA KAMERA

Morala u karantenu, a nije smjela povesti psa... Kada se vratila nakon dva tjedna, imala je što vidjeti

Potrgao je sve moje torbe, cipele i odjeću... Već sam počela kupovati novi namještaj preko interneta, rekla je Kineskinja Liu

pas je Kineskinji koja je morala u karantenu demolirao cijelu kuću

 Screenshot/Weibo

Žena iz kineskog grada Xi'ana, koja je zbog covida-19 morala u 14-dnevnu karantenu, sa sobom nije smjela povesti ljubimca - psa - pa je preko nadzorne kamere samo bespomoćno gledala kako joj isti demolira prvo dnevnu sobu, a onda cijelu kuću pretvara u potpuni kaos, prenosi Insider.

Stanovita Liu zbog strogih pravila o karanteni psa je morala ostaviti samoga doma. Kaže kako mu je pripremila dovoljno hrane, postavila nadzornu kameru i nadala se najboljemu. No stvari su, nažalost, krenule po zlu.

Nakon što je Liu otišla, njezin ljubimac sjeo je pred ulazna vrata i čekao da se ona vrati. Drugoga dana pas je postao uznemiren i počeo je uništavati svoju sofu. Vlasnica je snimku objavila na kineskoj društvenoj mreži Weibo, a njezin video dosad je prikupio 12 milijuna pregleda.

- Svaki dan uništio je neki novi predmet. Kuća mi je demolirana - rekla je Liu.

Pas je prekapao po njezinu ormaru, razbacao niz kućanskih potrepština po podu, a demolirao je i namještaj.

- Potrgao je sve moje torbe, cipele i odjeću... U karanteni moram biti još tjedan dana i već sam počela kupovati novi namještaj preko interneta - požalila se Kineskinja.

Njezina priča potaknula je žustru raspravu o tome trebaju li kućni ljubimci ići sa svojim vlasnicima u karantenu. Neki korisnici društvene mreže Weibo predlažu i osnivanje posebnih volonterskih programa za ljubimce i apeliraju na vladine agencije da se uključe u brigu o životinjama koje su vlasnici morali ostaviti zbog karantene.

Unatoč oštećenjima u njezinu domu, Liu se ipak smatra sretnicom.

- Moj pas je barem još zdrav. Nije pojeo ništa loše. Za sedam dana mogu se vratiti kući i stvari će krenuti na bolje. Kuća je možda uništena, ali očistit ćemo je i bit će sve opet u redu - rekla je.

Kineske vlasti od početka pandemije muku muče s kućnim ljubimcima dok su im vlasnici u karanteni. U Shangraou u istočnoj pokrajini Jiangxi, gradski dužnosnici morali su se ispričati nakon što je prošloga studenoga njihov službenik ušao u kuću jednoga građanina koji je bio u karanteni i nasmrt mu pretukao psa. Tijekom 2021. pojavilo se i nekoliko izvještaja o ubijanju mačaka u različitim kineskim gradovima dok su njihovi vlasnici boravili u karanteni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:28