MLADI JASTREB

Muškarac ga zatekao u ostavi sa pšenicom, kako se pokušava nahraniti. Sažalio se...

Životinja stvarno nije imala sreće kada je riječ o potrazi za hranom, no nije ozlijeđena
 YouTube

- Ne držim jastreba svaki dan u ruci, ovo se dogodilo danas, iako često oni lete ovuda u potrazi za hranom. Ovaj se nije snašao da sam izađe iz ostave - kaže nam u petak mještanin Muškovaca, sela na području Obrovca, koji je na svom imanju u ostavi "zatekao" malenoga jastreba. U ostavi su bile žitarice i gladna ptica se očigledno pokušavala nahraniti, piše Zadarski.

Prema procjeni mještanina, koji je vičan pticama grabežljivicama na tom području, uhvaćeni jastreb star je oko godinu dana.

- Posebno je držati ga u ruci, ali kratko. Odmah sam ga pustio - kaže nam mještanin Muškovaca.

Odrasli jastrebovi na tom području love miševe, ptice, čak i zmije, love plijen veći od svojih proporcija. Smatraju ih opasnima, no ovaj koji je došao u ostavu star je tek oko godinu dana, zatekao je u ostavi samo pšenicu, a nije bio ni te sreće da se nahrani, jer je ušao vlasnik imanja.

No imao je sreće jer je odmah pušten natrag u prirodu. To je ono što bi svi trebali napraviti kada vide divlje životinje - pustiti ih na miru. Životinje su gladne i zato dolaze tako blizu ljudima, a najmanje što možemo je suosjećati s njima i pustiti ih da idu svojim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 04:43