JADNO BIĆE

Muškarac i žena u rano jutro zatekli su dva ježa u svojem dvorištu... Prizor nije bio ugodan!

Po prvi puta su čuli plač ježića, napisali su uz video kojeg su snimili

Spašavanje ježa

 Facebook printscreen

U ovo doba godine ježevi su svuda oko nas. Nažalost, to znači i da mnogi od njih stradaju. Većinom su za njih kobni prelasci preko ceste, no postoje i druge situacije u kojima plate glavom, a također imaju veze s ljudima. Mnoge ograde ježevima su prepreka i provlače se kroz njih, a događa se da u njima zapnu. Pošto ne mogu ni naprijed ni nazad, umiru danima, u agoniji, zatočeni između rubova ograde.

Jedan takav slučaj imao je sretan kraj. Muškarac i žena su vidjeli ježa koji je zapeo u njihovoj ogradi i odlučili su mu pomoći. Onda su shvatili da nije sam i da je ženka.

- U rano jutro pronašli smo dva ježa u vrtu. Majka je htjela proći na drugu stranu i glava joj je zapela u ogradi. Njen mališan je bio jako uznemiren... Ovo je prvi put da smo čuli plač ježa! Sve je prošlo dobro, mama nema nikakve ozljede - napisali su spasitelji uz video.

Osim što im ostavljamo hranu i vodu te pazimo na njih na prometnicama, trebamo pripaziti i na to da ne zapnu u ogradi. Najbolje je sve ograde koje imamo u blizini doma jednom dnevno pogledati, kako bismo bili sigurni da nitko nije zapeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2023 15:15