POGLEDAJTE VIDEO

Muškarac ispod kuće pronašao jednu od najotrovnijih zmija svijeta. Iščupao ju je golim rukama

Ugriz australske smeđe zmije može čovjeka, ako ne potraži liječničku pomoć, ubiti u svega pola sata

Ilustracija

 Jam Press/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Za Tonyja Harrisona bio je to uobičajen radni dan, no onima koji su vidjeli snimku kako ispod kuće izvlači najotrovniju zmiju na svijetu, i to golim rukama, nije bilo lako pri srcu. Muškarac je to napravio bez ikakve zaštite, koja bi spriječila zmiju da ga ugrize. Nije mu zaštita ni trebala, jer je on licencirani hvatač zmija u australskom Queenslandu.

Za 9News je rekao kako je zmija bila dugačka gotovo 1.5 metar, a ispod kuće se zavukla jer je lovila plijen.

- Pozvao me čovjek koji je čistio svoje dvorište i vidio kako zmija ide za štakorima. Učinio je dobro kad me nazvao, jer je oko 25 minuta nakon njegova poziva, gmaz bio sigurno pospremljen u vreću - pojasnio je Harrison, koji je zmiju preselio na mjesto koje je daleko od ljudi.

image

Australska smeđa zmija

Robert Valentic/Nature Picture Library/Profimedia

Riječ je o australskoj smeđoj zmiji, koja je izuzetno otrovna. Smatra se da njen ugriz, u slučaju da se ne potraži liječnička pomoć, može ubiti čovjeka u roku od pola sata. Iako su plašljive i ne napadaju ljude ako nisu ugrožene, bolje se držati dalje od njih. Inače jedu manje životinje, kao i ptičja jaja, a zanimljivo je da se mogu jako brzo kretati.

Harrison je pojasnio kako je najteži dio njegova posla znati koliko jako primiti životinju, a da je ne ozlijedi. U ovom je slučaju pokazao svoje znanje, jer je zmija neozlijeđena puštena nazad u divljinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:41