POLICIJA POTVRDILA

Muškarac koji je upucao svojeg psa kazneno će odgovarati za to

Nesretna životinja je pobjegla iz kaveza i čovjeka lakše ozlijedila, pa je on otišao po pušku iz sefa i usmrtio ga

Ilustracija

 Simos/Alamy/Alamy/Profimedia

Vlasnika (45) psa iz Brinja policija sumnjiči za kazneno djelo “ubijanje i mučenje životinja”, jer je u srijedu hicem iz puške usmrtio svog psa i lešinu odbacio u prirodu, priopćila je ličko-senjska policija.

Prema policijskim saznanjima pas je pobjegao iz kaveza i vlasnika lakše ozlijedio pa je vlasnik otišao po pušku iz sefa i usmrtio psa u dvorištu obiteljske kuće.

Vlasnika sumnjiče i da je lešinu psa stavio u automobil, odvezao do šume i odbacio u prirodu.

Glasnogovornica policijske uprave iz Gospića Maja Brozičević Hini je kazala da je policija o događaju dobila dojavu građana.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je pas ubijen jednim hicem te da lešina nije bila propisno zbrinuta. Policija je o tome izvijestila veterinarsku inspekciju i lešinu je na kraju zbrinula tvrtka registrirana za sakupljanje životinjskih lešina i njihovo uništavanje.

Protiv Brinjanina je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava za ubijanje i mučenje životinja. Kazneni zakon propisuje zatvorsku kaznu do godine dana osobi koja “usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2023 18:12