OPAKO!

Muškarac objavio snimku čudnog bića kojeg je pronašao na plaži: ‘To je došlo iz mojih noćnih mora‘

Jedan je muškarac napisao da je pripadnike ove vrste vidio kako je usmrtio hobotnicu električnim udarom
 Reef Dunn

Mnoga stvorenja koja plivaju vodama našeg planeta rijetko dospiju u javnost. Živote provode daleko od naših očiju, a ni nakon smrti njihova tijela najčešće ne vidimo. Tu i tamo neko od njih završi na plaži, savršeno očuvano, i tada se mnogi prilično začude stvorenju koje su našli. Pošto sami ne znaju tko je to bio, snime tijelo stvorenja i onda ljude na društvenim mrežama pitaju znaju li nešto više o tome što su oni vidjeli.

To je napravio i mladić imena Reef Dunn, koji je otkrio zanimljivo stvorenje na plaži sjeverno od australskog Pertha. Snimke je objavio na Facebooku i ljude zamolio da mu pomognu u identifikaciji. Mnogi su mu rekli da se radi o ribi koja se naziva Coffin Ray ili Australian Numbfish (Hypnos monopterygius), koja je endemska vrsta u Australiji i ima nevjerojatnu sposobnost da proizvede snažan električni udar, snage do 200 volti. Služi joj to i za napad i za obranu. Ljude ne može ubiti, ali ih udarom može prilično šokirati. Ronioci je često susreću, ali znaju da se treba držati podalje od nje.

Jedan je čovjek u komentarima napisao kako je vidio ovu životinju kako se bori za vlastiti život. Ronio je i primijetio da ju je hobotnica napala. Snaga udara ubila je hobotnicu, a i on ju je osjetio, jer je bio u blizini. Riba je potom otplivala dalje.

Drugi su imali duhovite odgovore. Neki su napisali da ovako izgleda kada njihova najgora noćna mora oživi, a drugi su stvorenje nazivali ‘punoglavcem koji se previše približio Fukushimi.

image
Reef Dunn
image
Reef Dunn
image
Reef Dunn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 17:54