GLAVATA ŽELVA

Muškarac pronašao malenu kornjaču kako nemoćno pluta u Marini Veruda. Odmah joj je pomogao

Nažalost, nije joj bilo spasa. Vjeruje se kako je umrla od sindroma kojem još uvijek nije točno poznat uzrok
Pronađena kornjača
 Akvarij Pula

Gotovo posve nepomična bila je malena glavata želva koja je plutala površinom mora u Marini Verudi. Naišao je na nju jedan muškarac kojem je takvo ponašanje odmah bilo sumnjivo. Bilo mu je jasno da se zdrave životinje ne ponašaju tako, zbog čega je odmah odlučio potražiti pomoć. Pozvao je ekipu iz pulskog akvarija.

Premda je od trenutka kad ju je on vidio do onog časa kad je došla u akvarij prošlo svega 15 minuta, nije bilo šanse. Osoblje je napravilo sve što je moglo.

- Postavili smo ju u nakošeni položaj kako bi se iscijedila eventualna voda iz pluća i potaknulo samostalno disanje, no bezuspješno - napisali su u objavi na društvenim mrežama.

Uzrok smrti? Još nije poznat, jer je maleno tijelo odmah poslano na obdukciju. No, tijelo joj je bilo obraslo nametnicima, pa stručnjaci misle da je umrla zbog iznemoglosti. Razlog? Nagađaju da je riječ o nečemu što se naziva debilitiranost - riječ je o sindromu čiji su simptomi umor, letargija i pothranjenost. Kornjače koje ga imaju jednostavno ne mogu jesti, a najgore je što se tom sindromu još uvijek ne zna uzrok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:50