BRAVO!

Muškarac trčao parkom i čuo uznemireni lepet krila: Nije mogao vjerovati kako je ptica zapela

Nesretno stvorenje je paničarilo i bilo je jasno da se samo nikako ne može izvući

Ilustracija

 Jason Johnson/Alamy/Alamy/Profimedia

Ponekad je dovoljno tako malo da nekome pomognemo. Maleni čin milosti u suosjećanja može spasiti neki maleni život, tako dragocjen onome tko ga živi. Maleni riječni vodomar nije iznimka.

Ptičica je, naime, sletjela na ogradu u parku Aksu, smještenom u kineskoj regiji Xinjiang. Samo na trenutak su njene nožice dotaknule hladni metal i to je bilo to. Zapele su na ledu i nesretna životinja se nije mogla odvojiti.

Muškarac koji je u lokalnim medijima poznat samo kao gospodine Ge, i o njemu se zna da je odvjetnik, trčao je parkom u rano jutro kad je čuo zvuk ptičjih krila. Shvatio je da nešto nije u redu po načinu na koji se taj zvuk ponavljao, pa je pogledao naokolo, tražeći pticu. Videći je, shvatio je da je nesretno biće zapelo i da bez nečije pomoći ne može samo odletjeti. Odnosno, ako joj netko ne pomogne, umrijet će.

Temperatura je bila -7 i nije se činilo da će pretjerano rasti. Zbog toga je učinio jedino što je mogao: priša joj je, primio je među ruke da se smiri, a onda njene nožice pokrio svojim prstima. Na taj je način polagano zagrijao njene kandže, pa su se one odvojile od ograde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 18:06