POPLAVE

Muškarac u Sarajevu spasio psa koji je zapeo u ogradi. ‘Probio sam se kroz vodu, u zadnji čas!‘

Struja rijeke bila je nevjerojatno brza, no Amar Demšulov nije ni sekunde oklijevao kad je vidio da životinji treba pomoć

Ilustracija

 Viral Press/Viral Press/Profimedia

Amar Demšulov iz Sarajeva jučer je u zadji čas spasio psa koji je zaglavio u živoj ogradi, gušeći se pod velikim nanosima vode u naselju Ilidža u BiH, prenose tamošnji mediji.

Demšulov je za Klix.ba ispričao kako je s balkona kuće uočio psa koji se gušio u vodi te kako je odmah istrčao pomoći ugroženoj životinji. Bilo mu je jasno da nešto mora odmah poduzeti, jer se pas nije mogao sam spasiti.

- Susjed ga je pustio s lanca da se sam bori, a pas je zaglavio u živoj ogradi. Struja rijeke je bila nevjerojatno brza, a pas se borio posljednjim atomima energije. Istrčao sam iz kuće u donjem rublju i probijao se kroz vodu kako bih ga spasio. Bio je veoma težak jer je njegovo krzno bilo natopljeno vodom, ali smo ga uspjeli spasiti, nahraniti i prenijeti na sigurno - podijelio je Demšulov svoj hrabri pothvat.

Pas je osjetio da mu Amar želi pomoći, pa mu je pustio da ga nosi. Nesretna životinja, spašena u zadnji čas, bila je veoma mirna i nastojala je svojem spasitelju olakšati akciju.

Obilne padaline stvorile su velike probleme za mještane Ilidže i okolnih naselja, gdje su se rijeke Željeznica i Bosna izlile iz svojih korita i poplavile ova područja stvarajući veliku materijalnu štetu na automobilima, kućama i zgradama. Srećom, voda se danas povukla i građani već rade na saniranju štete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:04