VELIKO SRCE

Muškarac zaustavljao automobile na cesti kako bi mala koala mogla preći na drugu stranu

Da nije njegove pomoći, ova slatka životinjica ne bi uspjela u svojem naumu

Ilustracija

 Yva Momatiuk & John Eastcott/Minden Pictures/Profimedia

Postoje ljudi kojima ništa nije teško napraviti kako bi spasili životinju. Ne mogu gledati kako se nesretno stvorenje kreće prema sigurnoj smrti, pa daju sve od sebe da se njihovi životi ne završe tako naglo, pred njihovim očima. Nekad to znači izaći iz automobila i zaustaviti promet, kako bi neko stvorenje moglo prijeći preko. Jer, lako je medvjedima i slonovima - njih će svatko pustiti da pređe, no mala stvorenja su u opasnosti jer ih vozači uopće ne vide.

U skupini ranjivih su i koale, posebno kada su mlade i malene. Sitne su stasom, pa ih je malo teže vidjeti, a nemaju dovoljno životnog iskustva da znaju u koje je vrijeme i kojom brzinom najbolje prijeći neku cestu. No, na svu sreću, jedna malena koala unatoč neznanju je uspješno prešla.

Ne bi u tome uspjela da je nije na vrijeme vidio muškarac koji je shvatio da postoji samo rješenje: da izađe s njom na cestu, dovoljno daleko da je ne uznemirava, ali da zaustavi automobile koji se voze. Polagano je ovaj dvojac prelazio dio po dio ceste, a automobili su se zaustavljali.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:09