MODERNA VREMENA?

Na izborima za najljepšu devu liječnik pazi da ih vlasnici ne bi uljepšali - injekcijama botoksa

Pobjednica, odnosno, njezina obitelj, osim titule dobiva i gotovo 400 tisuća kuna nagrade

Ilustracija

 Fayez Nureldine/Afp/Profimedia

Nisu samo nogometaši i navijači nervozni ovih dana. Katar je, osim Svjetskom prvenstvu, domaćin još jednom natjecanju i to onome za najljepšu devu. U gradu Mzayenu, koji je od Dohe udaljen svega 25 kilometara, odabrana je najljepša životinja.

Da se sve shvaća prilično ozbiljno govore dvije stvari: prvo, da je Ministarstvo sporta i mladih sponzor, a drugo, da na natjecanju postoji službeni liječnik. Taj ima prilično bizaran zadatak: on pazi da nitko devi ne ubrizga botoks i tako je ‘uljepša‘. Nažalost, vlasnicima deva padale su svakakve stvari na pamet, pa i ta, zbog čega su organizatori toj gnusnoj praksi odlučili stati na kraj.

Titulu najljepše u svoju je štalu ponijela Nazaa‘s, koja je nakon proglašenja pobjednice okrunjena dragim kamenjem. Jasno je kako životinja ne zna što se događa i čemu svak ta gungula oko nje, no strpljivo je obavila posao koji je njen vlasnik htio od nje. Bolje je biti miss u Mzayenu i hodati okićena draguljima nego nositi ljude na leđima. Doduše, njen je vlasnik rekao kako se oni prema devama odnose kao prema članovima obitelji, što može, ali i ne mora biti istina.

Zbog novca kojeg im je Nazaa‘a donijela ovom pobjedom, a riječ je o gotovo 400 tisuća kuna, zaista moraju biti divni prema njoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2023 05:51