GOST

Na Međunarodnu izložbu stiže i Baby Lasagna: ‘On je veliki ljubitelj mačaka‘

One će biti za javnost otvorene u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati uz besplatan ulazak za posjetitelje

Baby Lasagna

 Youtube

Međunarodne izložbe mačaka koje u subotu i nedjelju, 9. i 10. ožujka, u trgovačkom centru King Cross Jankomir organizira Savez felinoloških društava Hrvatske bit će rekordne prema broju prijavljenih mačaka ali i broju pasmina.

- Prijavljeno je 145 mačaka 21 pasmine, od kojih su neke izuzetno rijetke - pojašnjava predsjednica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leopoldović. Osim rekordnog odaziva izlagača iz Italije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Češke, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, na prvim ovogodišnjim izložbama bit će proglašeni nacionalni pobjednici, najuspješnije mačke hrvatskih članova u prošloj godini.

Uz proglašenje nacionalnih pobjednika subotnja će izložba imati još jednu posebnost, otkriva predsjednica Saveza.

- Posebno nam je veselje i čast što ćemo imati posebnog gosta, naime posjetit će nas hrvatski predstavnik na Eurosongu Baby Lasagna, koji je i sam veliki ljubitelj mačaka i dočekujemo ga s veseljem na našem mačjem okupljanj - najavila je Leopolodović. Otkrila je kako je posjet glazbenika organizirao trgovački centar King Cross, a dolazak pobjednika Dore očekuje se u subotu, 9. ožujka, oko 16 sati, kada je i proglašenje nacionalnih pobjednika.

Mačje pasmine koje će biti prikazane su Egzotična, Perzijska, Ragdoll, Sveta Birma, American Curl kratkodlaki, Maine Coon, Neva Masquerada, Norveška šumska, Sibirska, Selkirk Rex dugodlaki, Bengalska, Britanska dugodlaka, Britanska kratkodlaka, Burmanska, Kartuzijska, Kurilian Bobtail, Devon Rex, Ruska, Sphynx, Domaća kratkodlaka i Domaća dugodlaka mačka.

Izložbe u trgovačkom centru King Cross Jankomir bit će za javnost otvorene u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati uz besplatan ulazak za posjetitelje. Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe oba će dana započeti u 16 i 30 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 17:14