Pajalro Dunes

Na plaži pronađeni ostaci ogromnog stvorenja, mještani nisu znali o kome se radi, pa su pozirali uz njega

Mnogi od njih su fotografije poslali zaposlenicima muzeja, pitajući ih bi li im mogli pomoći u identifikaciji stvora
 Screenshot X/ Jocelyn Sze

Santa Cruz Museum of Natural History, smješten u Kaliforniji, poznat je i pod kolokvijalnim nazivom Muzej kitova. Upravo oni su na platformi X objavili snimku ostataka velikog stvorenja na tamošnjoj plaži Pajalro Dunesa. Mnogi su se stanovnici iznenadili tim ostacima i rado su pozirali uz njih, premda uopće nisu znali o kome se točno radi. Bilo je samo jasno da je riječ o velikom morskom stvoru. S obzirom na to da se radi o zaista ogromnom biću, zaključak je bio da se radi o kitu.

Mnogi od njih su fotografije poslali zaposlenicima muzeja, pitajući ih bi li im mogli pomoći u identifikaciji stvora. Istina, nije ostalo ništa što bi izvana olakšalo prepoznavanje, no nadali su se kako bi kosti stručnjacima mogle biti dovoljne.

- Ispostavilo se da je more izbacilo kita na obalu u listopadu prošle godine. Nažalost, ostalo je premalo toga da bismo mogli točno utvrditi o kome se radi, no sudeći po dužini, mogao je to biti kit perjar. Ono što je od njega trenutno ostalo na plaži je baza lubanje s pričvršćenim dijelom nosnica - objavili su iz muzeja.

Kitovi perjari su druge najveće životinje na zemlji (prvi su njihovi rođaci plavi kitovi), koji mogu narasti do 20 metara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 09:16