PRAVA MALA SVEČANOST

Na puštanju kornjača u more okupio se više stotina građana, a došli su i političari

Mini Koko je u akvariju na liječenju proveo godinu dana, dok se Luka - Amadeo oporavljao šest mjeseci duže

Puštanje kornjača u more

 Akvarij Pula

Pulski akvarij objavio je dobru vijest: dvije morske kornjače koje su kod njih bile na skrbi duže od godine dana jučer su vraćene u more. Mini Koko i Luka-Amadeo pušteni su nedaleko od mjesta u Dubrovačko-neretvanskoj na kojem su, ozlijeđeni i u lošem stanju, pronađeni.

Tim povodom organizirana je pravu malu svečanost puštanja, a nevjerojatno je da su se na njoj pojavili brojni gledatelji. Bilo je, kažu iz akvarija, više stotina ljudi, došli su župan i njegov zamjenik, kao i nalaznici ozlijeđenih kornjača - Sunčana Žaknić i Stanka Amadeo.

- Dok je Mini Koko jedva dočekao da krene u more te je netragom nestao, Luka-Amadeo je u početku imao poteškoće. Uvala je bila preplitka te je bio dezorijentiran, no lokalni mještani su mu pomogli naći put, a kada je osjetio dubinu, vrlo snažno ih je povukao - objavili su iz akvarija.

Pojasnili su kako su na oklop Luke-Amadea postavili dva transmitera. Preko njih će sakupljati podatke, ne samo o točnoj lokaciji na kojoj se kornjača nalazi, već i o dubini.

Mini Koko je u akvariju na liječenju proveo godinu dana i bio je najmanja glavata želva o kojoj su se brinuli. S druge strane, Luka-Amadeo je bio najveća i na liječenju je proveo godinu i pol dana.

image

Puštanje kornjača u more

Akvarij Pula
image

Luka-Amadeo

Akvarij Pula
image

Mini Koko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:51