KASNE TRI GODINE

Na vrata će vam doći komunalni redar i policajac - počinje kontrola mikročipiranih pasa u gradu!

Nije poznato mnogo toga, no zna se kako će kontrola krenuti od istoka i polako napredovati prema zapadnim gradskim četvrtima
Ilustracija
 -/Ardea/Profimedia

- Vau vau! Daje se na znanje! Od ponedjeljka, 4. listopada, počinje kontrola označavanja (mikročipiranja) pasa u gradu Zagrebu, sukladno planu aktivnosti koji je donijela koordinacijska skupina nadležnih gradskih tijela i MUP-a, a nastavno na odredbe čl. 94. st. 1., čl. 80. st. 1., odnosno čl. 70 Zakona o zaštiti životinja (NN 102/17). Kontrolu će provoditi komunalni redari uz asistenciju djelatnika MUP-a, počevši od istočnih dijelova grada prema zapadu. Cilj je postići da svi peseki na području Zagreba budu označeni mikročipom - objavljeno je to na Facebooku, u grupi Trnje je naše, ali i još nekoliko sličnih kvartovskih grupa.

Mnogi vlasnici su bili zbunjeni tom informacijom, jer na službenim stranicama Grada Zagreba nema nikakve obavijesti. No, riječ je o točnim informacijama: prema dopisu kojeg je još 24. rujna pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Dejan Jaić poslao Gradskom uredu za mjesnu samoupravu, očito je da se konačno kreće u kontrolu mikročipiranih životinja. To je, po zakonu, trebalo biti napravljeno još 2018. godine.

image
Dopis Gradskog ureda

- Koordinacijska radna skupina (...) donijela je plan aktivnosti u kojem se od 4. listopada počinje provodi(ti) kontrola označavanje (mikročipiranja) pasa u Gradu Zagrebu - stoji u njegovom dopisu.

Tamo još stoji kako se moli da se obavijest proslijedi Vijećima gradskih četvrti, mjesnim odborima i stanovništvu. Ako ne računamo obavijesti na društvenim mrežama, koje nisu svim dostupne, u gradskim četvrtima se nije pojavila nikakva obavijest. Osim toga, u ponedjeljak je u Gradskom poglavarstvu najavljena konferencija za medije na kojoj će biti predstavljeni detalji o akciji kontrole mikročipiranih pasa. Bit će to napravljeno na dan kad će komunalci s policajcima već krenuti obilaziti kuće i stanove. Zašto se čekalo baš taj dan, umjesto da se građani prije obavijeste, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:25