BRUTALNO ZLOSTAVLJANJE

Nadzorne kamere snimile su horor: Ono što je radio svom psu je neprepričljivo, sud ga oslobodio zatvora

Snimka je bila toliko mučna da je britanski mediji nisu htjeli u potpunosti objaviti

Zlostavljač i njegova malena žrtva

 RSPCA

Muškarac kojeg je nadzorna kamera snimila kako zlostavlja dva psa na kraju ipak neće ići u zatvor. Thomas Hardy (32) pet je puta udario svoju malenu kujicu pasmine cockapoo, prije nego ju je počeo daviti. Na snimci se vidi kako prestrašenog psa baca u lift, potom udara, a onda je razbio kameru. Snimka je nastala u Billinghamu 18. srpnja prošle godine. Potom, deset dana kasnije, Hardy je snimljen kako drugog psa hvata za vrat, ruši ga na pod i nasilu mu stavlja povodac. Snimka je bila toliko mučna da je britanski mediji nisu htjeli u potpunosti objaviti.

Hardy je na kraju osuđen - za svako od ta dva kaznena djela dobio je po 12 mjeseci, odnosno, uvjetno dvije godine. Tu je i zabrana držanja životinja idućih 12 godina. Mora pohađati kratki program rehabilitacije i platiti 600 funti troškova. To je sve.

Policija je u pratnji inspektora RSPCA posjetila njegov stan u kolovozu prošle godine. Kako im nitko nije otvarao vrata, provalili su i naišli na svjetlosmeđeg psa pasmine cockapoo, koji je bio veoma nervozan i skutren pod stolom. Prostor u kojem je pas živio zaudarao je na izmet, a bilo ga je i na nekoliko mjesta. Policija je odmah zaplijenila psa, kojeg je preuzela RSPCA. Drugog psa nije bilo u stanu, a kasnije je otkriveno kako je samo kujica njegova, a tog drugog psa je vjerojatno nekome čuvao.

image

Cockapoo je pasmina poznata po tome što su psi prijateljski nastrojeni i brzo uče

James Wilson/alamy/alamy/profimedia

- Osoba na snimci udara, davi, šutira i baca psa. To se jasno vidi. Nema nikakvog razloga da se prema bilo kojoj životinji netko na ovaj način ponaša. Pas je pretrpio fizičku bol, ali uz to je pokazivao jasne znakove straha, dakle, nanesena mu je i emocionalna šteta - rekao je veterinar koji je pogledao kujicu, ali i snimke s nadzorne kamere, i čiji je dopis pročitan na suđenju. Dodao je i kako je Hardy oba psa nanio bol i strah te da su oni nepotrebno patili zbog njegova ponašanja.

No, Hardy nije surađivao. Poziv u policijsku postaju je ignorirao, a onda je nestao iz stana. Na kraju su ga ipak ulovili, no odbio je razgovarati o onome što se dogodilo. Nije pokazao niti najmanje žaljenje.

- Teško je gledati snimke pasa koje je on više puta zlostavljao. Teško je razumjeti kako se netko prema životinjama može odnositi s takvim prezirom o okrutnošću - rekao je inspektor RSPCA za Daily Mail.

Kujica koja je oduzeta zlostavljaču je pronašla novi dom u kojem će živjeti do kraja života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 08:03