STRAVA U SURREYJU

Najopasniji pauk u državi napao za Božić: Ugrizao dječaka (11) koji dva dana kasnije više nije mogao stajati

U bolnici je primio intravensku terapiju antibioticima i upozoren je da će možda trebati na operaciju kako bi se uklonio otrov

Plemenita lažna udovica

 Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Školarac je hitno prebačen u bolnicu nakon ugriza "najopasnijeg britanskog pauka". 11-godišnjeg Matthewa iz Surreya za Božić je ugrizla plemenita lažna udovica za stražnji dio noge, a posljedice su se vidjele tek dva dana kasnije kad više nije mogao stajati na nogama, prenosi Daily Mail.

- U noći na Božić zadobio je ugriz za stražnji dio noge. Nije odmah bilo jasno o čemu se radi, ali je rekao da ga boli noga. Pogledala sam i doslovno je izgledalo kao mala ogrebotina, rekla je dječakova majka Sarah.

Dan nakon Božića dječak se i dalje žalio na bol u nozi. Oko rane se stvorila mala krasta na koju je stavila inadin kako bi spriječila infekciju.

- Sljedeći dan više nije mogao hodati. Buncao je i imao temperaturu 39,7ºC, noga mu je bila crvena i počeo se stvarati celulitis. Hitno sam ga odvezla u bolnicu, kaže Sarah.

U bolnici je primio intravensku terapiju antibioticima i upozoren je da će možda trebati na operaciju kako bi se uklonio otrov. Dječak se vratio kući i mora piti osam tableta dnevno kako bi liječio ozljedu.

- Trebat će nekoliko tjedana da se rana raščisti, možda i više. Pauk ga je vjerojatno ugrizao u krevetu jer je to jedino mjesto gdje nije nosio hlače, rekla je majka dječaka.

Savjetovala je svima da provjeravaju odjeću, krevete, šupe i garaže jer se plemenita lažna udovica najčešće tamo zadržava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:20