ŽALOSNA OBJAVA

Najpoznatija svinja na svijetu, Esther, više nije među nama: ‘Otišla je u miru, nije je boljelo...‘

Osim tisuće pratitelja, o njoj je napisana i knjiga koja je bila bestseller NY Timesa

Esther i Steve

 Esther The Wonder Pig

Najpoznatija svinja na svijetu, Kanađanka Esther, više nije među nama. Tužnu su vijest objavili njeni skrbnici na Facebook stranici Esther the wonder pig. Mjesecima se svinja nije dobro osjećala i, premda su davali sve od sebe, bilo je jasno da je starost učinila svoje i da više nema pomoći, nego su joj samo nastojali olakšati tegobe.

- Nema jednostavnog načina da ovo napišem, ali evo, dan za kojeg smo svi željeli da nikada ne dođe je svanuo. Ester je preminula. Bila je smirena, nije je boljelo i zauvijek je usnula dok ju je držao njen najdraži Steve.

Jasno nam je da će mnogi od vas imati pitanja o tome što se dogodilo, i mi ćemo rado odgovoriti na njih, ali treba nam malo vremena da uopće shvatimo što se dogodilo i da nje više nema.

Iako nije više fizički uz nas, uspomene na nju i njena ostavština će živjeti zauvijek. Svi mi ćemo se i dalje, u njeno ime, boriti da svijetu pokažemo da sve životinje zaslužuju ljubav. Ona ju je zaslužila, a nema razlike između nje i drugih.

Voljeli ste je kao i mi, koji smo bili njeni, i zauvijek ćemo vam biti zahvalni na tome - napisali su.

Esther je zaista bila čudesna svinja. Njeni skrbnici Derek i Steve preuzeli su je kao malenu od prijašnje vlasnice, misleći da će svinja ostati sićušna. Trebala je, kako im je ta žena rekla, tvrdeći da je ona teacup pig. No, ona je narasla, pa je više nisu mogli držati u stanu. Ni na trenutak nisu pomislili da je udome nekome drugome, jer su je zavoljeli. Zbog toga su pokrenuli kampanju sakupljanja sredstava, investirali i svoju životnu ušteđevinu, pa kupili farmu na selu u koju su se svi skupa preselili. Ona im je, kako su mnogo puta rekli, otvorila oči i zbog nje su postali vegani, a otvorili su i utočište nazvano njenim imenom - Happily Ever Esther.

Svinja je živjela u kući, jer je na to navikla, a uz nju su bili pas, mačka i puran, njeni najbolji prijatelji. O Esther su njeni vlasnici napisali knjigu "Esther the Wonder Pig: Changing the World One Heart at a Time", koja je bila bestseller NY Timesa. S Derekom i Steveom gostovala je u brojnim emisijama na radiju i TV-u, a njenu stranicu na Facebooku lajkalo je više od milijun i pol ljudi. Mnogi od njih sa strepnjom su pratili zadnje objave o svojoj omiljenoj svinji, a kad je nedavno preminuo njen najbolji prijatelj, puran Cornelius, to ih je veoma ražalostilo.

Objava o Estherinoj smrti izazvala je pravi val tuge - stotine komentara ispod ove objave pokazuje koliko je bila poznata diljem svijeta. Osim objava brojnih voditelja utočišta za domaće životinje diljem svijeta, kao vlasnika drugih svinja, mnogi su Estherini obožavatelji napisali koliko im je ona promijenila život.

- Srce mi je slomljeno. Esther je bila u bolnici kada je moj suprug bio u bitci s rakom. Svaki dan me pitao kako je ona, a ja sam mu čitala objave s vaše stranice. Kad sam vam napisala da je on u bolnici i da mu Estherine dogodovštine pomažu svaki dan, poslali ste mi knjigu koju ste napisali. Čitala sam mu je svaki dan i obožavao ju je, kao i ja. Znamo da će vam jako nedostajati, kao i nama. Bila je prava junakinja, njena je priča poznata diljem svijeta i spasila je mnoge živote na taj način. Hvala vam što ste je ‘podijelili‘ s nama, s cijelom svijetom. Volimo te, Esther, danas i zauvijek - napisala je jedna žena, a druga je dodala:

- Bila je najvoljenija svinja na svijetu - kako zbog vas, tako i zbog nas koji smo je pratili i voljeli. Nasmijavali ste nas i s nama podijelili prekrasne uspomene na nju. Pokazali ste svijetu da su svinje baš kao psi i mačke i da zaslužuju sretan i ispunjen život. Ona ga je imala i hvala vam na tome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 07:53