DOLIJAO JE

Najpoznatiji svjetski bjegunac uhvaćen: Ran Ran je sad u ZOO vrtu i izgleda žalosno...

Životinja je bila u bijegu sedam dana, nakon što je svojoj obitelji pobjegla za vrijeme jedne šetnje
 ANDINA/AFP

Ran Ran je bio u bijegu ravno sedam dana - nakon što je nestao za vrijeme jedne šetnje, nedugo nakon što su mu vlasnici shvatili da je riječ o lisici, a ne psu. Pokrenuta je opsežna pretraga, a stanovništvo tog dijela Perua upozoravalo se da bude na oprezu. Nejasno je, doduše, od čega: lisice ne napadaju ljude, a pogotovo to neće napraviti lisica odrasla među ljudima.

Ran Ran nije bio bijesan, no eto, ipak je izdano upozorenje i svi su napeto očekivali kada će životinja biti ulovljena. S druge strane, brojni ljudi diljem svijeta 'navijali' su za lisicu, nadajući se da je nikada nitko neće uloviti, nego da će život provesti slobodna, daleko od ljudi.

image
ANDINA/AFP

Nažalost, to se nije dogodilo. Ran Ran je ulovljen i smješten u ZOO. Daljnja sudbina nesretne životinje, koja je odrasla kao kućni ljubimac, nejasna je. Vjerojatno će ostati u ZOO vrtu - njena obitelj je više ne želi, pošto očigledno nije pas, a u divljinu se ne može pustiti, jer je odrasla među ljudima. Dolazak u prostor u kojem je zatočena nesretnoj je životinji sigurno traumatično iskustvo.

Podsjetimo, obitelj je lisicu kupila misleći da je čistokrvan pas. Kad je shvatila da to nije točno, lisica je pobjegla. Maleno stvorenje je žrtva ilegalne trgovine divljim životinjama, koja znači da se roditelji ubiju, a malene životinje preprodaju. Uobičajena je to i unosna praksa u tom dijelu svijeta, unatoč tome što su kazne rigorozne.

image
ANDINA/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:02