KLEPTOMAN

Najpoznatiji svjetski mačak lopov doma donio novi ulov: Vrećicu droge i čipkano donje rublje!

Po taj ulov će, naravno, doći policija, koja je već najavila da će s Keithom ‘porazgovarati‘ o cijeloj situaciji

Ilustracija

 Jaroslav Kvíz/Česká Ilustrační Fotografie/Profimedia

"Big reputation, Big reputation" pjevala je velika ljubiteljica mačaka Taylor Swift u svom hitu End Game. Nije pritom sasvim sigurno imala na umu mačka Keitha s Novog Zelanda, ali kao da je govorila o njemu. Jer taj mačak zaista ima reputaciju - svi u kraju znaju da je kleptoman, a zahvaljujući i medijima, zna to i cijeli svijet. No, njegova zadnja krađa zaista je izašla van svih dosadašnjih okvira: doma je donio drogu i čipkane ženske gaćice. Njegovi vlasnici su se s pravom zapitali gdje im je mačak proveo noć i kakav on to život živi kad nije doma.

Krasti je počeo od malih nogu i oduvijek je imao fetiš na donje rublje. Tako je u mladosti doma donosio grudnjake iz trgovine odjećom. Naravno, Keith je lovac, pa je istovremeno znao donijeti grudnjak i jegulju uz rijeke. Ulov je ulov, zar ne?

No, kako je stario, ambicije su mu rasle. Stvari koje donosi doma su sve skuplje. Njegovi vlasnici Ginny i David Rumbold kažu da je njihova petogodišnja nevolja prije nekoliko dana doma donijela bong i vrećicu sa zatvaračem koja sadrži neidentificirani bijeli prah.

- Rekla sam mu nekoliko puta da, ako već mora, radije doma donese dijamante i gotovinu. No, to se još nije dogodilo - pojasnila je u šali lokalnim medijima njegova skrbnica Ginny.

Ona i njen suprug ispred ograde imaju dvije velike plastične kutije u koje stavljaju sve stvari koje im mačak donese doma, tako da ih njihovi susjedi mogu pronaći i uzeti. No, Keithu to nimalo ne smeta: ljudi pokupe, recimo, svoje čarape, a tip se hladno uvuče u njihov dom i opet ih ukrade. Mnogi nesretnici su tako više puta dolazili do kutije i uzimali svoje stvari. Neki su na kraju odustali: ako Keith toliko jako želi njihove sunčane naočale ili kapu, neka ih ima. U kutiji su se jednom našle i fluorescentno zelene čizme iz lokalne trgovine cipelama - teške su 2.5 kilograma. No, Keitha to nije nimalo obeshrabrilo - doma je najprije donio jednu, pa drugu čizmu.

No, ovoga puta njegova krađa nije bezazlena. Vlasnici su nazvali policiju, koja će doći po ukradene stvari. Naravno, ne i donje rublje - ako ga mačak želi, neka ga zadrži.

- Posebno nas zabrinjava Keithovo najnovije otkriće - alat koji se koristi za pušenje kanabisa. Zaplijenit ćemo alat i razgovarati s Keithom o tome odakle ga je nabavio - objavio je glasnogovornik policije.

Sretno mu bilo s tim - znate onaj stari vic o tome kako nas psi možda više vole, ali mačke nikome neće reći gdje je skrivena droga? Zbog toga su svi sigurni da Keith neće nikome izlajati gdje je pronašao drogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 14:40