NEOBIČAN PAR

‘Najprije smo mislili da čuva mlade, ali onda smo shvatili da dolazi zbog igre s našom kujicom‘

Srna stiže svaku večer na igru, a kad ona ode, pas tužno promatra kako se udaljava
Ilustracija
 Gregory Johnston/Alamy/Alamy/Profimedia

Kad se srna prvi put pojavila na livadi kraj njihove kuće, vlasnici su mislili da čuva maleno koje je sigurno negdje u blizini. Činilo se to logičnim objašnjenjem i nikome nije palo na pamet da je plaha životinja možda došla upoznati kujicu koja se tamo doselila. Navedena kujica Zola, inače pit bullica, odmah je otišla provjeriti što se događa i tko je posjetiteljica, a vlasnici su je pustili da ode u provjeru jer nema lovačke nagone i znali su da životinji neće napraviti ništa nažao.

No, dogodilo se nešto neobično. Srna i kujica su se sprijateljile. Kako se to dogodilo, nikome nije jasno, no one zaista uživaju u tome da zajednički provode vrijeme. Srna dođe gotovo svakoga dana, a Zola odmah izađe k njoj. Najprije malo trče zajedno, a onda se odmaraju. Nakon nekog vremena, posjetiteljica ode, a kujica se uvijek rastuži i gleda za njom dok odlazi.

Neobično prijateljstvo oduševilo je mnoge na TikToku, gdje je snimka objavljena, a u svega nekoliko dana prikupila je više od tri milijuna pregleda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 18:36