POSEBNA VRSTA

Najveće štene na svijetu? Ovaj ‘mališan‘ u dobi od tri mjeseca ima čak 16 kilograma

Ova vrsta mješanaca u je tom dijelu svijeta dozvoljena, no smatraju se divljim životinjama
 Screenshot TIkTok

Nisu svi štenci maleni i slatki - neki su veliki i slatki. Takav je mješanac domaćeg psa i vuka, koji u dobi od tri mjeseca ima 16 kilograma. Veterinarka s Floride Lindsay Butzer objavila je snimku na kojoj vidimo kako ga drži u rukama, a onda je svojim pratiteljima, kojih na toj društvenoj mreži ima više od 150 tisuća, ispričala nešto više o njemu.

Čupavac se zove Syrus, veoma je drag i obožava se igrati s drugim psima, kao i svi štenci. Pojasnila je kako je on manji od svoje braće i sestra. Dobro to zna, jer su joj svi oni sa svojim vlasnicima došli u ordinaciju kako bi se cijepili. Očekuje se da će imati maksimalno 50 kilograma, što je uobičajeno za ovu vrstu, no ne i više od toga. Jasno, ako ih vlasnici budu hranili kako treba i brinuli za dovoljnu količinu fizičkih aktivnosti.

Zanimljivo je da ova vrsta mješanaca u tom dijelu svijeta dozvoljena. No, ne smatraju se kućnim ljubimcima poput ostalih pasa, nego ih zakon tretira kao divlje životinje. To znači da njihovi vlasnici moraju dobiti posebnu dozvolu kako ih imali doma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:50