BEZ HRANE I VODE

Napuštena kujica provela dva dana s plastičnom kutijom na glavi. ‘Vjerojatno je tražila hranu...‘

Spasioci su je jedva ulovili, no znali su da to moraju napraviti jer joj inače nema spasa
 Viralpress/Viral Press/Profimedia

Nesretna kujica koji živi na ulici provela je puna dva dana s glavom u plastičnoj posudi, prije nego je došla pomoć. Dogodilo se to na Tajlandu, a netko je konačno pozvao pomoć kad ju je vidio kako trči uz rijeku i luđački trese glavom, pokušavajući maknuti odvratnu plastiku sa svoje glave. Ne treba ni reći da je životinja bila luda od gladi i žeđi.

Volonteri su je ulovili nakon nekog vremena, a potom su je odlučili osloboditi tako da su plastiku prerezali sa škaricama. Taj postupak trajao je pola sata, a crna kujica odmah je dobila hranu i piće.

image
Viralpress/Viral Press/Profimedia

- Bilo ju je teško uhvatiti, jer je bila u panici. No, morali smo, jer smo znali da će inače umrijeti od gladi. Stanovnici koju su nas zvali misle kako je sirotica vjerojatno ugurala glavu u plastičnu posudu tražeći hranu, tako da je bila izgladnjela i prije nego je zapela. Jadna kujica. Ima prekrasan karakter, zaista - rekla je Paitoon Ponsutra, članica tima koji je odmah došao pomoći.

Na svu sreću, pas nema nikakve ozljede. Odmah se javio jedan od ljudi koji su zvali pomoć i koji je izrazio želju da je pričuva sve dok joj se ne pronađe dom. Malena je sada sigurna, ima redovne obroke i nekoga tko će je paziti. S obzirom na veliki broj napuštenih životinja u Indiji, ispada da je ona za dva dana užasa pod plastikom nagrađena privremenim, a uskoro, vjerujemo, i trajnim domom.

image
Viralpress/Viral Press/Profimedia

Nažalost, mnoge životinje nisu te sreće. Mnoge umru u mukama zapletene u kakav komad smeća, a da ih nitko ne vidi. Jedino što možemo napraviti je biti pažljivi kada bacamo takve stvari. Najbolje je zatvoriti ih poklopcem ili, ako su manji, usitniti ih u dovoljno malene komade da nijedna kornjača, ptica ili pas nikako ne može zapeti.

image
Viralpress/Viral Press/Profimedia
image
Viralpress/Viral Press/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:54