NE MOŽE BOLJE

Naš fotoreporter je snimio neodoljivu vjevericu koja se uspješno dočepala slasnog zalogaja

Uskoro je počela padati kiša, no onda je tada, sasvim sigurno, već bila prilično sita
 Paun Paunovic/Cropix

Dok se većina glodavaca ne može baš pohvaliti činjenicom da su naočito omiljeni, vjevericama to uspijeva. Tajna je, vjerojatno, u kitnjastom repu, a i činjenici da povremeno koriste samo dvije noge. Ljudi su skloni tome da više vole stvorenja koja su im više nalik, što objašnjava zašto, primjerice, mnogi ne vole štakore, a vole vjeverice.

Ove malene čupavce je u splitskom parku na Sustipanu primijetio naš fotoreporter Paun Paunović. Jedna od njih posebno mu je privukla pažnju, pa ju je odlučio snimiti. Bile su to zadnje snimke prije nego je pala kiša, a bilo mu je posebno drago što je vidio da se maleno biće prije nadolazećeg nevremena uspjelo dočepati velikog i očigledno veoma slasnog zalogaja.

Kad je kiša počela padati, ona se vjerojatno zavukla na neko suho mjesto i uživala u poslastici koju je donijela sa sobom. Vjerujemo i da je nakon toga malo i odspavala, čekajući da se vrijeme promijeni i da opet može izaći. Na svu sreću, nije joj se ni najmanje žurilo, jer joj je trbuščić bio prilično pun.

image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:23