LJUTITI KREATIVAC

Natpis u Makarskoj koji je mnoge nasmijao: ‘Ovako nešto treba postaviti i u mom gradu...‘

Netko je revoltiran stanjem pločnika, travnjaka i ceste odlučio duhovito sugerirati ljudima d moraju biti odgovorni
 Dnevna doza prosječnog Dalmatinca

Kad se čovjek naljuti, nekad postane kreativan. Baš takva je osoba koja je, očigledno, bila sita svih onih nepokupljenih posljedica ukusnih ručkova koje su pojeli psi u Makarskoj. Zbog toga je odlučila educirati njihove vlasnike - i to s puno poštovanja i malo humora.

Netko je, naime, bio dovoljno ljut da dizajnira letak, napiše tekst, to isprinta, stavi u plastičnu foliju kako ga kiša ne bi oštetila i onda taj natpis postavi na nekoliko stabala.

- Besplatna joga! Lagano se sagnite prema naprijed i pokupite govno Vašeg psa - stoji na papiru, čija je fotografija objavljena u grupi Dnevna doza prosječnog Dalmatinca. Mnoge je dobro nasmijala, ali su se javili i oni koji misle da bi ovakvo nešto trebalo postaviti i u njihovim gradovima: Splitu, Zadru...

Problem sa psećim izmetom u Makarskoj nije ništa novo, jer se o tome piše godinama. Više puta su se stanovnici tog grada pod Biokovom tužili na neodgovorne vlasnike, a bilo je i sukoba oko nečišćenja. Kazna za nepokupljen izmet iznosi od 40 do 130 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:30