TUGA

‘Ne kupujem sve što trebam, jer inače mačke neće dobiti hranu. Uvijek ih stavljam ispred sebe!‘

Colin Orutai-Hughes bori se s poskupljenjima kako zna, ali svoje ljubimce nikad nije ni pomislio napustiti

Ilustracija

 Jaromr Chalabala/Alamy/Alamy/Profimedia

Poskupljenja hrane mnoge su dovela na rub, a one koji su već bili na njemu, pogurala su u ponor. Svatko se pokušava snaći na svoj način, a posebno je teško onima koji brinu o ljubimcima. Hrana za životinje je također poskupjela, što je nekim vlasnicima razlog da se svojih ljubimaca riješe. No, ima i onih, poput Engleza Colina Orutai-Hughesa, koji se odlučio s poskupljenjima, ali i drugim životnim nedaćama, boriti. Svoje ljubimce, mačke Molly i Max, nije napustio ni kad je u travnju ove godine postao beskućnik.

S njima je dva i pol mjeseca spavao u automobilu. Potom je našao smještaj, no kaže, stanarina, režije i hrana su jako poskupjeli i bori se da sastavi kraj s krajem. Mačja hrana je u njegovoj zemlji poskupjela s 3,40 funti na 4,10. Veliki je to udarac njegovom budžetu.

- Ne kupujem određene stvari koje su mi potrebne jer inače mačke neće dobiti hranu. Uvijek ih stavljam ispred sebe jer nisu one krive - rekao je Colin za Mirror.

Da sve bude još gore, on pati od osteoartritisa, tako da mu je teško raditi. Snalazi se: pomaže prijateljima i obitelji, pa tako zaradi za svoje potrebe. Oni pomažu i tako što mu povremeno poklone kakvu vrećicu hrane za ljubimce.

Iako mu je mnogo puta bilo jako teško, nikad nije ni pomislio da ostavili svoje Molly i Maxa.

- Ne mogu ni zamisliti što bih bez svojih mačaka. Trebaju mi, dovoljno sam usamljen i ovako. Ne bih se snašao sam - rekao je Mirroru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:30