ĆELAVI IBIS

Ne smijete ju dirati: Ptica koja je izumrla u Europi odlučila predahnuti na prozoru u Opuzenu

Mnogo je mjesta gdje je mogla malo provesti vrijeme, ali ona je odabrala grad između Ploča i Metkovića

Gipsy u Opuzenu

 Udruga BIOM

Prednost modernih vremena je što sve vrlo brzo saznamo. Naočito je to korisno kada svi pratimo kretanje jedne posebne ptice u našoj zemlji. Ona je ženka ćelavog ibisa imena Gipsy i zadnji put smo o njoj čuli da je krenula prema Neretvi, gdje se naumila odmoriti. Mnogo je mjesta gdje je mogla malo provesti vrijeme, ali ona je odabrala grad između Ploča i Metkovića.

- Ana iz Opuzena poslala nam je fotografiju Gipsy koja je sletjela na njen prozor da se odmori - objavili su iz udruge BIOM, koja pomno prati kretanje ove ptice našom zemljom.

Zašto to rade? Njihov cilj je jednostavan: žele da Gipsy ostane živa i da napusti našu zemlju bez da joj ijedno pero nedostaje. Zbog toga o svakom pojavljivanju ćelavih ibisa, koji su u našoj zemlji izumrli, obavijesti ustanove i lovce na nekom području, kao i medije, kako bi svi znali gdje se životinja nalazi.

Možda se njihovo alarmiranje institucija i medija čini pretjeranim, no baš nedavno nepoznata osoba nedaleko od Imotskog ubila je bjeloglavog supa, pticu koja je u našoj zemlji zaštićena. Pokazalo je to kako je zaista nužno zaštititi ovako posebne goste poput Gipsy.

image

Gipsy u Opuzenu

Udruga BIOM
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:09