MODERNA VREMENA

Ne znate što vaša mačka ‘govori‘? Tu je aplikacija koja će prevesti svaki mijauk

Probali smo je testirati, ali kao za inat, naš mačak je bio veoma šutljiv tijekom cijelog dana

Ilustracija

 Svetilos/Alamy/Alamy/Profimedia

Mnogi koji su se tek odlučili na život s mačkom našli su se u čudu: to stvorenje mijauče, a oni nemaju pojma što želi. Sita je, bila je na pijesku, vode ima... Pobogu, što ta mačka hoće?

Pošto živimo u suvremenom dobu, jasno je da za rješenje tog problema postoji aplikacija. Zove se MeowTalk i piše da ona prevodi mačji jezik. U bazi podataka ima 250 snimljenih mijauka i podatke o tome što bi oni ljudskim jezikom trebali značiti. Od toga da žele hranu, maženje, pa do toga da nas vole.

Pamti i sve mijauke koji su došli od vaše mačke, tako da se uvijek možete prisjetiti svega što je ‘rekla‘. To je dobro u slučaju da mački nije dobro, pa da imate evidenciju o tome koliko je dana za redom davala do znanja kako se osjeća, kako biste to mogli reći veterinaru.

Aplikaciju smo instalirali, ali baš u inat planu kojeg smo imali, mačak je cijelog dana bio šutljiv i nije ispustio niti jedan jedini mijau. Ono što smo mi probali izvesti aplikacija, jasno, uopće nije prepoznala kao zvuk mačke. Zbog toga nismo sigurni koliko dobro prevodi, ali u Japanu je aplikacija skinuta 17 milijuna puta, pa vrlo vjerojatno vlasnicima daje neke korisne informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:19