KREATIVAC

Nećete vjerovati kakve je ovaj sudac sve kazne znao izreći zlostavljačima životinja

Ove je godine umirovljen, što je rastužilo njegove brojne obožavatelje
 Ilustracija, foto: Silvia Cozzi/Alamy/Alamy/Profimedia

Tipu koji je psa bacio na smetlište naredio je da na tom istom smetlištu provede 24 sata. Osam je sati sjedila na hrpi prljavštine žena čija je krivnja bila držanje psa u prljavštini. Potom je jedna žena morala noć provesti posve sama na mjestu u šumi gdje je ostavila mačice.

To su samo neke od kazni koje je zadnjih godina izrekao Michael Cicconetti, sudac iz američkog Ohija. On se ove godine umirovio, za čim žale brojni ljubitelji životinja. Sudac je to koji je postao poznat po svojim kreativnim kaznama. Tijekom karijere je, između ostalog, sudio i brojnim zlostavljačima životinja kojima je bez imalo problema određivao veoma domišljatu kaznu, a nakon toga im se obrati s nekoliko rečenica.

Svakom od zlostavljača on daje malo njegove vlastite medicine, tako je to sam objasnio, pa da shvate što su učinili. Naravno, uz novčanu ili zatvorsku kaznu, ovisi o tome što su učinili. Nekad je ono što moraju napraviti uvjet kako ne bi išli u zatvor, pa to svi rado prihvaćaju. Sudac Cicconetti kaže kako je njegova namjera edukacija. Priznaje kako je u nekom trenutku postao frustriran činjenicom da brojevi slučajeva zlostavljanja životinja rastu i rastu.

- Poruka koju želim poslati zlostavljačima je: Gle, napravio si nešto glupo i platit ćeš za to čineći nešto glupo. Uvijek se nadam da će se dogoditi klik i da će ljudi povezati neke stvari. Dobro, ne mogu reći da se pritom nisam malo zabavio izričući te kazne, no uvijek sam za to imao dobar razlog - rekao je sudac za oofwoof.tv

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 01:20