NAŠ LUDI PELE

Nećete vjerovati što ovaj pas, koji ima samo dvije zdrave noge, može izvesti!

Njegov invaliditet ne može zaustaviti njegovu kreativnost. Kada ne pomažu šape, tu je njuška
 Udruga Rocco

- Ak’ misliš da s dvije noge ne možeš iskopati rupu... E pa možeš! Fino legneš, ruješ njuškom kao svinjca, pa s ovom prednjom ideš u dubinu. Kad te uhvate, izbelji se. Rupu je provjerio ostatak kopačke ekipe s već zavidnim stažem - napisali su ponosni članovi vinkovačke udruge Rocco.

Tko je iskopao rupu? Pele, onaj pas kojem je jedna noga amputirana, a druga je još nefunkcionalna. Zbog toga su veterinari predlagali eutanaziju, jer pas ima dvije zdrave noge s iste strane tijela, pa su mislili da se neće moći kretati. Bili su posve u krivu - on ne samo da se kreće, nego trči i izvodi sve pseće nepodopštine koje mu padaju na pamet.

image
Udruga Rocco

Oporavlja se, naravno, uklopio se među nove prijatelje i uživa u životu. On ni ne pomišlja da život može biti drugačiji, bolji, da je on negdje jedini pas (ili da ih barem nema toliko puno), no u udruzi ne žure s njegovim udomljenjem. Najprije se treba dobro oporaviti, a tek onda krenuti u potragu. Da će biti laka, neće, već ponajprije zbog toga što je riječ o crnom psu. Statistike su nesmiljene: oni se najmanje udomljuju. Još kad su u stanju kao Pele...

No, budućnost će za njega biti svijetla, tako su odlučili volonteri udruge, koji ni ne sumnjaju da će se pronaći dom za njihova šašavog štićenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:19