ISTRAGA U TIJEKU

Nedaleko od Sinja u lovu nastradao 19-godišnji mladić, još se ne zna što se točno dogodilo

Kako je objavljeno iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, nesreća se dogodila u mjestu Krušvar

Ilustracija

 Owe Andersson/Alamy/Alamy/Profimedia

Odlazak u lov jednom je 19-godišnjaku trebala biti ugodna razbibriga za vikend, no pretvorila se u noćnu moru. Nije ga napala neka životinja, nego je propucan iz lovačke puške.

Kako je objavljeno iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, nesreća se dogodila u mjestu Krušvar, koje pripada u općinu Dicmo, nedaleko od Sinja. Što se točno dogodilo i je li riječ o samoranjavanju ili je u pucnjavi sudjelovao još netko, iz policije nisu objavili. Samo su kratko potvrdili da se nesreća dogodila.

- Pružena mu je liječnička pomoć i konstatirana teška tjelesna ozljeda. Na okolnosti događaja poduzimaju se mjere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica - istaknuli su.

U proteklih nekoliko godina u našoj se zemlji dogodilo nekoliko nesreća u lovu, od kojih su neke bile kobne za lovce. Bilo je slučajeva kada je krivolovac upucao lovca i potom se dao u bijeg, a događa se i da kolege lovci slučajno upucaju jedni druge. No, nisu stradavali samo lovci - 2020. godine pucajući fazane u Baškom polju lovac je pogodio muškarca i ženu koji su hodali šetnicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 18:08