INTERVENCIJA

Neobičan prometni znak u Zagrebu: Pogledajte kako ga je netko uredio i što njime želi reći

Autor neobičnog dodatka odlučio je upozoriti vozače da pripaze na tom dijelu ceste
 Zeljko Puhovski/Cropix

Neobičan prometi znak u Zagrebu ovih je dana privukao pozornost na društvenim mrežama. Riječ je o običnom znaku ‘stop‘, zapravo, samo ga je netko doradio. Na njega je nalijepio siluete mačaka, a ispod znaka zabrane piše ‘pazi mace‘. Riječ je o znaku koji se nalazi uz jednu cestu u Maksimiru.

U gradu se već se nalaze tri ponešto drugačija znaka: dva upozoravaju vozače da na tom dijelu ceste paze na barske kornjače, a jedan da budu oprezni po pitanju žaba. Prva dva postavljena su na Miševečkoj vesti, dok je potonji svoje mjesto našao na ulici Gornji Bukovec. No, oba ta znaka su takva postavljena i to na pomno određenim mjestima, no ovaj na Maksimiru je naknadno uređen. Unatoč tome, poruka je jasna: u tom području žive mačke koje koriste cestu, pa je nepoznati autor ovog dodatka odlučio upozoriti vozače da pripaze.

Trebali bi uvijek tako paziti. Mačke su među životinjama koje često stradaju na cestama. Uz primjerenu brzinu, mnogi maleni životi mogu se spasiti. Ne samo mačji, nego i životi pasa, ježeva, kornjača, srna....

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. srpanj 2024 17:43