SRETNIK

Neobičan stanar jednog azila: ‘Upoznajte Smradu, spasili smo ga od zmije‘

Najveća slabost mu je salama, koju mu volonteri redovito daju, jer vide koliko je voli

Štakor Smrada
Azil Draževac, uz dozvolu za VM

Mali broj štakora može se pohvaliti dobrim životom, no Smrada nije među njima. Taj štakor živi u srpskom azilu u naselju Draževac i, sudeći po svemu, imao je sreće. Ne samo zbog toga što je živ i zdrav u odrasloj dobi, nego i zbog mjesta na kojem živi.

- Spasila sam ga od zmije koja ga je namjeravala pojesti. Da budem iskrena, na početku je bio jako bojažljiv. No, s vremenom se naučio na ljude, tako da se naše vrste više ne boji. Jednako se tako naučio na pse i mačke, s kojima se druži kao da su ista vrsta - kaže nam volonterka prihvatilišta.

Smrada je ime dobio nedugo nakon spašavanja, kada je bio sav bolestan i jadan. I sasvim malo smrdljiv. No, čim se oporavio, uredio se, jer su štakori čiste životinje koje paze na svoju higijenu. Sad Smradi ime više ne odgovara kao u prvim danima, ali se zadržalo, pa ga tako odmilja zovu.

- Jako je inteligentan, sve je brzo shvatio i zaista nas jako dobro razumije. Jedina slabost mu je salama, koju mu redovito priuštimo. Svi smo se jako vezali uz njega i jako ga volimo - dodaje volonterka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:32