KAOS

Neobična najezda u luksuznom predgrađu dobila sudski epilog: ‘Životinje moraju otići‘

Ostaci tijela, rupe u zemlji, izmet i smrad smetali su stanarima koji su se godinama žalili na probleme
Ilustracija
 Michael Mckinney/Alamy/Alamy/Profimedia

U predgrađu Aucklanda stanovništvo se suočava s neobičnom najezdom - kunića. Na ulicama ih je sigurno barem 400, ali to su konzervativne procjene, piše Guardian. Zadnjih sedam godina broj se povećava, a najveći je problem činjenica da nesretnici žive u luksuznom kvartu, gdje stanarima smetaju. Zbog toga je sve završilo na sudu, koji je donio odluku: stotine kunića moraju otići.

Za sve su, naravno, krivi ljudi. Za se i tko su oni: Elaine Cowlin i Dylan Lewis. Kupili su četiri kunića, nisu ih kastrirali i tako, eto, dogodio se sasvim očekivani baby boom. Brinu se oni o njima i dalje: u jednoj kući žive, a u drugoj su smješteni njihovi krznati prijatelji, o kojima brinu. No, nagađa se kako na jednog kunića kojeg se vidi dolazi šest onih koji su zapravo tu negdje. To brojku podiže do vrtoglavog iznosa.

- Točno smo znali koliko ih ima prvih četiri, pet godina. Onda je stvar izmakla kontroli - rekao je Lewis.

Problem je odluka suda koja je veoma jasna: kunići. koje se u prirodi smatra štetočinama, moraju otići. Može ih ostati svega 16, a rok za to je 2. kolovoza. Na tome se radi: do sada ih je 200 eutanazirano, a neke su primila utočišta za životinje. Lewis kaže kako ih je u kvartu ostalo svega 53. No, čini se da je prilično optimističan i krivo informiran, jer susjedi kažu da ih je mnogo više. Za te susjede su kunići postali prava noćna mora - naokolo se bilo izmeta, mrtvih kunića, rupa, kao i čudnog smrada. Više puta su se žalili lokalnim vlastima, a kako se ništa nije promijenilo, odlučili su problem riješiti sudskim putem.

Bilo je tu i neugodnih situacija. Kad bi neka mačka ubila kojeg od kunića, ljudi su znali Lewisu ostavljati ostatke tijela nesretne životinje ispred vrata.

Najgore u svemu je što su nesretne životinje glavom platile loše odluke svojih vlasnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:34