ŽITNJAK

Neobična posjetiteljica trgovačkog centra u Zagrebu: ‘Hvatači, dođite, zapela je u kolica za kupovinu‘

Stigli su vrlo brzo, oslobodili je i, videći da nije ozlijeđena, pustili je u divljinu

Smukulja

 Dumovec

Subota popodne bila je, kao i uvijek, radna za radnike Dumovca. No, njihova zadnja intervencija u jednom trgovačkom centru na zagrebačkom Žitnjaku vezana je za divlju životinju zbog koje ih u zadnje vrijeme građani sve više i više zovu - zmiji. Nije riječ o povećanju broja ovih gmazova, nego se radi o tome da su zadnji godina ljudi skloniji pozvati službe u pomoć nego prije, kada su taj problem rješavali na način koji nije baš dobar za zmiju.

Ovog su puta hvatači pozvali zbog jedne smukulje koja je, rekli su u šali, odlučila obaviti kupovinu. Njen je ‘shopping‘ zapeo već na prvom koraku - onom u kojem dolazimo do kolica i odabiremo jedna, a potom krećemo u obilazak trgovine. Maleno stvorenje se zaplelo i nije se moglo maknuti.

- Jeste li se navikli na novu organizaciju rada trgovina nedjeljom? Danas nismo imali posla ni u jednoj, no jučer smo zbog male smukulje posjetili robnu kuću s opremom za dom i vrt na Žitnjaku. Kupci su opazili da se u žicu jednih kolica zaplela zmija. Brzo smo došli i oslobodili nesretnog gmaza. Na sreću, nije mu bilo ništa. Smukulju smo pustili na sigurno mjesto u prirodi - objavili su iz Dumovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 06:07