IDEALAN DAR

Neobična šahovska ploča: Figure su psi i mačke, cijena je paprena, a evo gdje je možete kupiti

Koliko se teško naviknuti na novi izgled figura, ne možemo pretpostaviti
 Uncommon Goods/Ferrari/Profimedia

Borba pasa i mačaka dobiva sasvim novo značenje kada čovjek vidi jedan neobičan šah. Umjesto kraljeva, kraljica, lovaca i kula, u njemu se dvije strane sukobljavaju uz pomoć - pasa. Razne pasmine pasa i mačaka predstavljaju određene figure. Prodaje se na američkoj stranici Uncommon Goods, košta 205 eura, a može se naručiti i u našu zemlju.

Koliko se teško naviknuti na novi izgled figura, ne možemo pretpostaviti. Svi smo navikli na to da po obliku figure, bez obzira kako je ona stilizirana, lako prepoznamo o kome se radi. U ovom se šahu, barem u prvo vrijeme, treba prilično koncertirati na to koji pas i mačka predstavljaju koga, tako da je moguće da partiju dobije igrač koji nije nužno bolji u samoj igri, nego se jednostavno brže snašao s novim figuricama.

Ili je ova ploča, jednostavno, namijenjena kao poklon nekome tko doma ima i pse i mačke. Jasno je, doduše, da ta osoba ne može ovu ploču postaviti za igru i ostaviti je kao ukras, jer je sasvim sigurno da će mačka doći i početi rušiti figure jednu po jednu, a neki od pasa bi ih, ovisno o prehrambenim preferencijama, mogli sažvakati čim se nađu na podu.

image
Uncommon Goods/Ferrari/Profimedia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 05:59