SLATKA NJUŠKA

Neobični ljubimac Zagrebu: Pogledajte koga ova žena šeće gradskim ulicama!

Životinja je mirno hodala uz svoju skrbnicu i psa, a oboje su bili na uzici
 Facebook

To definitivno nije prizor kojeg viđamo svaki dan. Uobičajeno je vidjeti kako netko na uzici vodi psa, ali ne i svinju. I to k tome nije riječ o nekoj posebnoj vrsti svinje, onoj koje ljudi i inače nabavljaju za kućne ljubimce, nego pasmini koja je namijenjena za uzgoj.

Svinja je veoma poslušno hodala uz svoju skrbnicu i psa, tako da je u prvi mah mnogima učinilo da se radi o dva psa. Nije je vukla na uzici, definitivno nije obilježavala teren, a svakako se u prolazu 'svađala' s drugim psima, biciklistima, ljudima na romobilu...

Nije ona jedina svinja u našoj zemlji koja je kućni ljubimac, a najbolje od svega je to što ju je netko, vrlo vjerojatno, spasio od smrti i udomio. Svinje su pametnije od pasa, veoma su čiste i s njima je lako živjeti. Jedini problem s određenim pasminama, a među njima je i ova, je što su 'dizajnirane' kako bi se naglo udebljale te da bi na njima bilo što više mesa. Njihovi papci ne mogu podnijeti ogromnu težinu, pa većina odraslih svinja, koje su imale sreće izbaviti se iz mesne industrije, ima problema s nogama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:41