MALI I VELIKI

Neobično prijateljstvo u divljini: Pogledajte kako su se povezale dvije posve različite životinje

Snimka je nastala na ulazu u put ispod autoceste, gdje jedan čupavac čeka drugoga

Ilustracija

 -/Ardea/Profimedia/-/Ardea/Profimedia

Facebookom kruži snimka neobičnog prijateljstva između jednog kojota i jazavca. Snimka je nastala prije dvije godine na nepoznatoj lokaciji, no sad je ponovno postala popularna. Iz nje je sasvim jasno kako dvije životinje zaista jesu vezane jedna za drugu. Ne zna se kako je do toga došlo, no dvojac je očigledno nerazdvojan.

Na snimci vidimo kojota koji stoji na ulazu u prolaz ispod autoceste. Jasno je kako nekoga čeka, pa čovjek može očekivati da će mu se približiti kakav još neki kojot, kako bi zajedno prošli dalje. No, gledatelji su se nemalo iznenadili kad je umjesto vitkog četveronošca u kadar ušetalo nešto nisko i bucmasto: jazavac.

Iz načina na koji se kojot drži jasno je kako je baš njega čekao, a onda, nakon što malo poskoči u zrak, krene u tunel, dok ga manja životinja slijedi.

Ne zna se kako se ovaj neobični dvojac povezao ni kako to da provode vrijeme zajedno, no iz ove snimke je jasno kako se kreću skupa te da je njihova veza ozbiljnija od običnog susreta. Što god da ih povezivalo, lijep ih je vidjeti kako se zajedno probijaju kroz život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:48