UŽAS

Nepoznata osoba upucala psa, vlasnik to otkrio tek kad ga je veterinar pregledao

Policijski službenici sada tragaju za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu

Ilustracija

 -/Panthermedia/Profimedia

Policijska uprava vukovarsko-srijemska objavila je kako traga za nepoznatim počiniteljem koji je 10. travnja u Rajevom selu ustrijelio psa.

Naime, 11. travnja je 44-godišnjak iz Rajevog Sela podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja koji je dan prije ustrijelio njegovog psa. Vlasnik je odvezao psa u veterinarsku ambulantu na liječenje, gdje je utvrđeno da ozljeda potječe od projektila neutvrđenog oružja. Dok mu veterinar to nije rekao, muškarac nije bio posve siguran kako je došlo do ozljede njegova ljubimca, premda je bilo jasno kako se nešto prilično loše moralo dogoditi. Čim mu je veterinar otkrio kako je ozljeda nastala, vlasnik je odlučio sve prijaviti. Zbog toga je odmah sutradan otišao i o svemu obavijestio obližnju policijsku postaju.

Policijski službenici sada tragaju za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja. Predviđena zatvorska kazna za to je do godine dana zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:37