PREKIPJELO MU

Nepoznati ‘osvetnik‘ ovako upozorava vlasnike pasa koji ne kupe izmet: ‘Netko si je dao truda...‘

-Ne opravdavam neodgovorne vlasnike pasa, ali ovako će biti još više smeća, kaže Marin, vlasnik psa iz Primorske

Stanare Primorske dočekale su poruke zbog psećeg izmeta

 Iva Pahlić/

Možda samo susjed kojem je prekipjelo, prolaznik ili netko treći u Primorskoj se ulici u središtu Zagreba na originalan se način odlučio "obračunati" s vlasnicima pasa koji ne čiste za svojim ljubimcima. Naime, uz malene hrpice izmeta na rijetkim je zelenim površinama u ulici postavio upozorenja, zastavice s porukama "Moj pas čini čuda", "Volim Zagreb" i "Iz ljubavi prema susjedima".

image
Iva Pahlić/

Počinitelj je nepoznat, ali stanari ulice podijeljeni su oko njegove akcije. Misle da poruke neće doprijeti do nesavjesnih vlasnika pasa.

- Nemam pojma tko je to stavio. Kad padne kiša, imat ćemo samo još više smeća. Oprat će pseći izmet, a ostat će nam čačkalice s papirićem. Svakako ne opravdavam neodgovorne vlasnike, ali nije bilo potrebe ni za ovim. Očito netko ima viška vremena, rekao je Marin koji je taman šetao svoga psa.

image
Iva Pahlić/

Duž ulice bilo je zabijeno najmanje dvadesetak zastavica s raznim porukama i sličicama.

- Nisam to uopće primijetila do sad. Lijepo da si je netko dao truda, sigurno je netko od susjeda. Stvarno ima puno psećih hrpica u malo zelenila u ulici. Nisu mi jasni samo ovi "volim Zagreb", kao da je Grad kriv što pojedinci ne znaju osnove kulture, rekla je Petra. Poruke su zabodene u zemlju pored psećega izmeta, a nalaze se ispod ograđenog drveća pored parkirnih mjesta.

image
Iva Pahlić/

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:37