TUŽNA NJUŠKA

Neru su vlasnici izbacili iz kuće, a ona im se svaki dan vraćala, moleći ih da je puste nazad. Nisu htjeli

Nakon nekog vremena je njena priča objavljena na društvenim mrežama
 Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija

Tužna je to priča, onako tužna kakve već samo pseće znaju biti. Neru su vlasnici izbacili iz kuće. Zašto, ne zna se, no to što su je izbacili na cestu govori puno o njima, a malo o njoj. Ljudima se svašta dogodi u životu i u nekim situacijama se moraju oprostiti od svojih voljenih čupavaca, ali u tom slučaju daju sve od sebe da im pronađu novi dom. Na kraju krajeva, to im i zakon nalaže. No, činjenica da su Neru izbacili govori nekoliko stvari: nisu je voljeli, nisu ni najmanje humani i odlučili su prekršiti zakon.

Ona je, jadnica, svakoga dana lutala naokolo tražeći hranu i, čim bi nešto našla, vraćala bi se kući. Prvih dana trkom, kasnije, kako je vrijeme prolazilo, sve umornije i sporije. Znala je da joj nitko neće otvoriti vrata, ali ta pseća nada dira čovjeka pravo u srce. Možda će je ipak pustiti, vjerojatno je mislila, pa bi se polako vukla prema kući. A i da se nije nadala, nije imala izbora: pa gdje bi drugo išla kad je to njezin jedini dom. Nema ona nikoga na svijetu osim svoje obitelji.

I zato je strpljivo sirotica dolazila do kuće. Dan za danom.

Nisu joj dali da uđe u dvorište, pa bi legla na livadu pokraj. Spavala bi, ali je i dalje napeto osluškivala hoće li se vrata otvoriti. Kad bi čula zvuk nalik tome, odmah bi se probudila, skočila na noge i pojurila prema dvorištu.

Vrata se jesu otvarala, ali ne za nju.

image

U vrijeme dok je bila napuštena, na ulici

Privatni album

Sve to događalo se u mjestu Prigorje, smještenom u Hrvatskom zagorju. Iako su ljudi tijekom vremena pokušavali pomoći Neri, kao i štencima koje je donijela na svijet na ulici, oni su se držali podalje od ljudi. Razočarani, gladni i umorni. A onda su se stvari konačno promijenile, barem za Neru. Njenu fotografiju i kratak opis žalosne joj sudbine podijelili su administratori grupe Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija, u kojoj se često znaju naći oglasi o životinjama koje se traže, su nastradale ili one kojima pokušavaju naći dom.

- Na kraju je postala gladna skitnica. Spasite je prije nego završi u azilu u hladnom boksu. Duga i tužna je njena priča, te nije zaslužila ostatak života provesti u četiri zida. Bit će veoma zahvalna onome tko ju primi u svoj dom. Već sad zahvalno maše repekom kod svakog obroka koji joj je dan - stoji uz njenu sliku.

Nerina sudbina dirnula je mnoge koji su pročitali što joj se dogodilo. Svega nekoliko sati nakon te objave na Facebooku, javila se žena iz Jakovlja (mjesto u Zagrebačkoj županiji) koja joj je odlučila pružiti dom.

- Otišla je u dobre ruke, zbog čega smo neopisivo sretne. Iako je Nera na početku bila nepovjerljiva, nije joj puno trebalo da stekne povjerenje u nas. Evo, zadnja tri dana dolazila je kod moje sestrične Karmen Kušec doma. Ona ju je jučer tako i zadržala dok nije stigla njena nova vlasnica - priča nam Valentina Klenovšak Halužan, koja s udrugom Sretno Dvorište pokušava riješiti problem preostalih pasa. Nera je pronašla svoj dom, no još je puno posla - treba pripitomiti njene potomke, a potom im pronaći i savršene domove.

image

Upoznavanje s novom obitelji prošlo je savršeno

Privatni album
image

Nakon svega nekoliko sati u novom domu

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:12