UŽAS KOD ZADRA

Nesretni pas vezan lancem koji mu se urezao u vrat. ‘Velika je to, krvava rana...‘

Žena koja je situaciju dojavila na kraju je pozvala policiju i psa odvela kod veterinara. Čeka se reakcija institucija....
Vezani pas
 Privatbi album

Jutros nas je nazvala uznemirena čitateljica koja je pronašla psa mješanca u Svetom Petru na Moru, u jednom dvorištu kuće u kojoj navodno nitko ne živi. Pas je bio vezan na lancu, a koliko dugo tako stoji, govori i velika, krvava rana na njegovom vratu - lanac mu se doslovno urezao u njega, što nesretnu životinju sigurno užasno boli, piše Zadarski.

- Njegovi vlasnici ne žive u toj kući, već nešto dalje, a koliko sam čula, tu i tamo dođu kako bi mu dali jesti i piti. Građani su ih već upozoravali da se ne mogu i ne smiju tako ponašati prema jadnom psu, ali ovo je danas prešlo sve mjere! Prijavili smo sve policiji, a psa vozimo veterinaru - rekla nam je revoltirana čitateljica.

Mi se samo možemo pitati do kada će se u Zadarskoj županiji pojavljivati ovakvi slučajevi i hoće li konačno doći trenutak za drakonske kazne zbog zlostavljanja životinja!? Naime, za ovakvo je kazneno djelo predviđena i zatvorska kazna, pa vlasnik može otići u zatvor na godinu dana. No, takve se kazne rijetko izriču, što je zlostavljačima itekako dobro poznato.

image
Vezani pas
Privatbi album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:01