KOMPLICIRANI POTHVAT

Nesretnom gmazu glava zapela u plastičnoj boci, spasitelji se morali paziti njegovih kandži

Bilo im je jasno da nema nikakve šanse za preživljavanje ako mu netko ne pomogne

Ilustracija

 Viralpress/Viral Press/Profimedia

Nažalost, nije rijetkost da naše odbačeno smeće nekoga košta života. Životinje uvuku glave u boce ili konzerve i ne mogu ih izvući. Neki se uguše, drugi umru od žeđi. Jadni, izbezumljeni i uspaničeni jer nemaju pojma što se događa. Zbog toga bismo trebali paziti da limenke i konzerve prije bacanja u smeće (čak i ako ono ide na reciklažu, za svaki slučaj) zgnječimo, a da isto napravimo i plastičnim bocama koje se ne predaju na otkup.

Jedna priča upravo o tom problemu postala je popularna ovih dana na Facebooku. Jedan varan je ugurao glavu u odbačenu praznu bocu i nije je mogao izvući van. Bio je slijep i u panici, jer nije mogao shvatiti što se događa. Kad je čovjek došao da mu pomogne, gušter se uplašio i pokušao pobjeći. Muškarac je preko njega morao nešto prebaciti, jer su gmazu kandže prilično dugačke i mogao je svog spasioca, onako prestrašen, ozlijediti.

Nije bilo druge nego da se boca prereže. Nije to bio nimalo lak posao, no bilo je jasno kako, ako ga ne izvede, gušter ne može preživjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:53