SUKOB TITANA

Nestvarna snimka iz turističkog središta: ‘Ljudi su hranili aligatora, ubrzo je uslijedio kaos‘

Posjetitelji pristaništa i promatrači ponekad izazivaju sukob ovih vrsnih predatora bacajući im meso
 Youtube Screenshot

Već nekoliko dana internetom kruži videozapis morskog psa koji je u blizini pristaništa na kalifornijskom otoku Hilton Head ugrizao aligatora za nogu. Autor snimke bio je na odmoru u popularnom turističkom području kada je ugledao opasnog aligatora kako pliva u blizini obale, prenosi Daily Mail.

Zainteresirani promatrači počeli su aligatoru bacati ribu u vodu kako bi ga nahranili, no ubrzo se pojavio morski pas koji mu se približio i napao ga. Aligator se zaprepastio i otresao morskog psa sa sebe, prije nego što se napadač povukao i krenuo dalje sa svojom rutinom traženja plijena.

- Bio sam iznenađen kad sam ovo vidio, pa sam ga snimio telefonom kako bih pokazao obitelji i prijateljima - rekao je Cory Conlon, vlasnik snimke za Storyful.

Nije jasno o kojoj se vrsti morskog psa točno radilo, a sam Hilton Head dom je nekolicini. Napad prikazan u videu možda je iznenađujuć mnogima, no nije sasvim neuobičajeno da se ova dva vrsna predatora susretnu i napadnu.

Naime, internetom kruže brojni videi sukoba morskih pasa i aligatora, a njihovi sukobi najučestaliji su na Floridi. Glavni motiv borbe ovih grabežljivaca je hrana, a ponekad i sami promatrači te posjetitelji vole "nahuškati" morske pse i aligatore na sukob bacajući im meso, što mnogi osuđuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 08:25