PRIRODA JE ČUDO

Nesvakidašnja scena: Muškarca u moru htio napasti morski pas, spasila ga skupina dupina

Ne može reći sa sigurnošću, jer ne zna koje su bile namjere bijele psine, no uvjeren je kako su mu simpatični sisavci spasili život

Ilustracija

 Christophe Simon/Afp

Plivanje s dupinima san je mnogih avanturista. Jedan od njih je i Adam Walker iz Velike Britanije koji je sa svoje liste želja poželio maknuti još jednu stavku, pa je skočio u more.

Dok je plivao s dupinima, pored njega se pojavila velika bijela psina koja je bila na udaljenosti od samo nekoliko metara. Nije bio siguran je li ga primijetila, no on je svakako vidio nju i prilično se uplašio za svoj život. Bio je posve nezaštićen i kao takav lak plijen velikom predatoru, piše Otvoreno more.

- Pogledao sam dolje i vidio morskog psa samo nekoliko metara daleko od mene. Pokušao sam ne paničariti i za cilj sam imao preplivati preko - ispričao je.

Ovaj avanturist je ispričao kako su dupini oko njega složili zaštitni prsten pomoću kojeg su ga zaštitili od morskog psa i potencijalnih napada. Ne može reći sa sigurnošću, jer ne zna koje su točno bile namjere bijele psine, no uvjeren je kako su mu simpatični sisavci spasili život. S obzirom da se dupini znaju tako zaštitnički ponašati, lako je moguće da je Walker zaista u pravu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:58