JUG 2

Netko je lani u reciklažnom dvorištu izbacio mačku, evo što su radnici napravili

Javili su se Mandičinoj udruzi, koja im je pomogla s cijepljenjem, čišćenjem od parazita i sterilizacijom
 Mandičina udruga

Mnogo je situacija kada smo zgroženi načinom na koji naši sugrađani postupaju prema životinjama. Često stradavaju mačke, one za koje mnogi misle da se mogu snaći na ulici. Ne samo da ih truju, nego ih udaraju, tjeraju, polijevaju vodom... Sve kako bi te nesretne, gladne, smrznute ili pak bolesne životinje koje traže pomoć, otišle dalje od njih.

Zato je uvijek lijepo pročitati neku lijepu priču o tome kako se ljudi dobro ponašaju prema mačkama. Jedna takva priča stiže iz Osijeka. Netko je u reciklažnom dvorištu na Jugu 2 prije godinu dana ostavio jednu mačku. No, za razliku od mnogih, zaposlenici dvorišta nisu nesretnu životinju otjerali. Jadno stvorenje nije imalo dom, nije imala kamo otići, a nije im radila baš nikakvu štetu.

Zbog toga su, veoma logično, odlučili da će joj dozvoliti da ostane i brinuti se za nju. Javili su se Mandičinoj udruzi, koja im je pomogla s cijepljenjem, čišćenjem od parazita i sterilizacijom. Sve to osiguralo je da Una zdravo i dugo živi u svom dvorištu. Osim toga, iz udruge su im donijeli i novu kućicu, u koju se mačka odmah uselila.

- Ako idete u reciklažno dvorište, ponesite malo hrane za macu koja je tamo pronašla svoj dom. Hvala djelatnicima Unikoma što ju hrane, paze, maze i čuvaju - objavili su iz Mandičine udruge, ponosni na ovu lijepu priču.

image
Mandičina udruga
image
Mandičina udruga
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 04:18