VIDEO

Nevjerojatan i jeziv prizor: Stotine škorpiona preplavile napuštenu kuću

Premda vole mračne prostore, nisu pretjerano društveni, pa je očito ovaj prostor bio idealan za njihovo razmnožavanje
 Twitter screenshot

Postoji razlog zašto izbjegavamo napuštene objekte -često zbog toga što u njima nije sigurno boraviti, jer ne znamo hoće li se nam se nešto srušiti na glavu. No, postoje i drugi razlozi koji bi nas mogli odbiti od toga da u slobodno vrijeme švrljamo po napuštenim kućama. Nakon što vidite snimku koja je postala hit na Twitteru, vjerojatno neko vrijeme nećete ulaziti ni u kakve objekte koji su mračni i u njima se ne živi. Žao nam je, ali moguće je da nećete htjeti ni otići u vlastiti podrum, jer je ono što na snimci vidimo zaista strašno onima koji ne vole škorpione. Ili, barem, ne vole stotine škorpiona.

Zanimljivo je što ih se toliko okupilo na jednom mjestu. Premda vole mračne prostore, nisu pretjerano društveni, pa je očito ova kuća bila idealna za njihovo razmnožavanje, jer jedino u to doba godine vole društvo (drugog spola). Šteta što na njoj nije zabilježeno njihovo udvaranje, koje je vjerojatno jedno od najzabavnijih u životinjskom svijetu: mužjak se udvara ženki i pritom izvodi svojevrstan ples kako bi je šarmirao.

Kako god, premda je mnogima ovaj prizor veoma odbojan, možemo biti bez brige. Ovakve situacije daleko su od svakodnevnih - mogućnost da ćemo vidjeti pokojeg škorpiona u ovakvim prostorima je velika, ali ovoliki skup baš i nije čest slučaj. Čak i ako na njega naiđemo, možemo biti bez brige - škorpioni su za nas uglavnom bezopasni. Jasno, ne svi, ali velika većina je otrovna tek za male životinje. Osim toga, ovi momci i djevojke imaju neke druge stvari na pameti i snimatelj ih, sasvim sigurno, nije previše zanimao.

Osim toga, mi prilično brzo trčimo. Google kaže da je naša prosječna brzina trčanja između 10 i 13 kilometara na sat, dok škorpion može juriti brzinom od nevjerojatnih 19 kilometara na sat. No, bez brige, u slučaju panike, u svakom od nas se probudi Usain Bolt, tako da, ako naiđemo na ovakav prizor, možemo učiniti ono što je dobro za životinje pred nama, kao i za naše mentalno zdravlje - pobjeći. Što dalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:37