ČUDESNO

Nevjerojatna priča: Čovjeka progutao kit, pa ga ispljunuo. Prošao je bez ogrebotine!

Muškarac u prvi mah nije ni znao što se dogodilo, jer je sve pokrila tama

Bryde‘s whale, ilustracija

 Doug Perrine/Alamy/Profimedia

Prič zaista zvuči nevjerojatno: muškarac kojeg je kit progutao u prvi mah nije shvatio što se dogodilo, sve dok nije uočio da je oko njega odjednom tama. Fotograf Rainer Schimpf snimao je ribe na vodama ispred grada Port Elizabeth u JAR-u. Da bi bolje snimio ribe, ronio je i tako završio u ustima Brydeova kita.

Ono što je nevjerojatno u cijeloj priči jest da se iz njegovih usta izvukao bez ogrebotine. Kako mu je to pošlo za rukom? Nikako - jednostavno je imao sreće. Kit ga je ispljunuo prije nego je zaronio dublje.

Za LAD Bible Schimpf je objasnio da se nemili događaj odvio toliko brzo da je jedva imao vremena shvatiti što se događa. Ronio je fotografirajući ribe i cijelo vrijeme pazio na morske pse, a onda je odjednom sve pokrio mrak.

- Trajalo je valjda manje od dvije sekunde. Prva stvar koju sam shvatio jest da me nešto zgrabilo, a bedra su mi se stisnula jedno uz drugo. Osjetio sam pritisak i znao da je to kit. Pomislio sam da me ne može progutati, jer mu grkljan nije toliko širok, no uplašio sam se da će zaroniti dok sam mu u ustima - rekao je i dodao:

- Držao sam dah i bio spreman za akciju. No, nisam morao ništa napraviti. Ne može se čovjek boriti s 15 tona teškom životinjom, pa sam se smirio da ne paničarim. Imao sam sreću što me ispljunuo - dodao je Schimpf i pojasno da je, zapravo, prilično zadovoljan što ga je progutao kit, a ne dohvatio morski pas.

Kad je nešto kasnije došao doma, pregledao se i shvatio da susret s morskim divom nije ostavio ni ogrebotinu na njegovu tijelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 21:00