STRAVA

Nezamisliva okrutnost: Dvije žene zlostavljale i ubile kućnog ljubimca svog prijatelja

Upozorenje: Opisi postupanja sa životinjom u ovom tekstu mogli bi uznemiriti neke čitatelje

Ilustracija

 Magdalena Iordache/Alamy/Alamy/Profimedia

Sudac je u zatvor poslao dvije žene koje su mučile i ubile prijateljevu papigu. Učinile su to jer su bile pijane. No, nije im to uzeto kao olakotna okolnost, a sudac je njihovu okrutnost opisao kao "nerazumljivu".

Tracy Dixon, 47, i Nicola Bradley, 35, poprskale ženku afričke sive papige Sparky sredstvom za čišćenje pećnica Mr Muscle, namazale je sjajnom bojom i pokušale njome nahraniti psa. Kasnije su nesretnu životinju bacili u sušilicu rublja koja je bila uključena.

Obje su žene pre sudom za zločin krivile onu drugu, no nitko im nije povjerovao. Sudac Archer, koji je vodio slučaj na sudu u britanskom gradu Carlisleu, osudio ih je na 25 mjeseci zatvora i rekao da su Dixon i Bradley ‘zajedno sadistički mučili i zapravo ubili Sparkyja. Iskreno je neshvatljivo kako se netko može ponašati prema životinji na ovakav način‘, piše Guardian.

Sve je počelo kada je po žene nakon noćnog izlaska došao njihov prijatelj Paul Crooks, Sparkyjev vlasnik, 30. srpnja prošle godine. Odveo ih je u svoj dom u Carlisleu oko 5.30 ujutro i dok su žene nastavile piti, Crooks je otišao u krevet.

Probudio se u 8.30 ujutro i otkrio da su se njegovi gosti petljali s pjenom za brijanje koja je bila poprskana preko kaveza papige. On je to očistio i kad je izašao iz kuće u kupovinu, rekao je ženama da ostave pticu na miru.

Kad se vratio, Crooks je zatekao žene sa Sparkyjem koji nije reagirao i nije ga mogao prepoznati, a glava mu je mlitavo visila iz kaveza.

Nakon što se suočio s parom, saznao je da je papiga bila prekrivena proizvodima uključujući Mr Muscle, Brasso sredstvo za poliranje metala i sredstvo za poliranje namještaja. Također je bila premazana sjajnom bojom i udarena kuhinjskom krpom.

Sud je čuo da je bilo pokušaja da se Sparkyjem nahrani Crooksov pas prije nego što je papiga stavljena u sušilicu rublja koja je bila uključena. Kad su se vrata otvorila, papagaj je "disao" posljednji put, a jedna od žena mu je zavrnula vratom.

Na izricanju presude u utorak, tužitelj Daniel Bramhall rekao je da je ptica bila sretna i zdrava prije "sadističkog ponašanja" dviju žena. One su, osim odlaska u zatvor, dobile i zabranu posjedovanja životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 15:24