VIDEO

Nije izbirljiv: Medvjed na trijemu vidio ukras za Halloween, ponjušio ga i - ukrao!

Mnogi su komentirali kako su medvjedi koje vide u ljudskoj blizini, uključujući i ovoga, veoma pristojni
 Oleg Kozlov/Alamy/Alamy/Profimedia

U zadnje vrijeme nije više vijest da se neki medvjed spustio među ljude i napravio sve što može da dođe do hrane. Ovi gladni čupavci su provaljivali u pekarnice, pljačkali kombije s krafnama, krali lazanje iz kuhinja... Gladni su, a mnogi više ni ne spavaju zimski san, jer nisu dovoljno jeli da imaju zalihe, pa su budni cijele godine. I gladni. Iako pripadnike naše vrste baš i ne vole i nerado zalaze u civilizaciju, glad ne pita.

Jedan takav gladni medvjed snimljen je ispred kuće u američkom Gulf Breezeu na Floridi kako uzima tikvu koju je vlasnica Olivia postavila na trijem povodom Halloweena. Riječ je o itekako jestivoj namirnici, koja je bila prigodno oblikovana. Medvjed je u pohodu naišao na nju, pomno je pronjušio, zaključio da je jestiva, a onda je odnio sa sobom. Na snimci ne vidimo kako se njome gosti, ali je jasno da je nije ponio sa sobom kako bi ukrasio brlog.

Mnogi su komentirali kako su medvjedi koje vide u ljudskoj blizini, uključujući i ovoga, veoma pristojni. Ne rade nered i ne razbacuju stvari, već se samo prišuljaju, odaberu neki komad hrane i uzmu ga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:01